Snabblånens vara och inte vara

Jag har en sak att bekänna. Jag har tagit flera snabblån de senaste åren och har faktiskt bara positiva saker att säga om dem. Visst ska de behandlas med respekt och visst är det stora kostnader inblandade men när jag behöver mer pengar än jag har och eftersom jag inte har någon familj eller några vänner så får jag vända mig till snabblånen för hjälp. Det är enkelt må ni tro! Bara skriv in ditt id-nummer och mobil och välj belopp så är du igång. Om du har en ok ekonomi det vill säga. För de kan neka dig ett snabblån om något med dig inte stämmer överrens med deras regler. Men jag har aldrig fått ett nej så jag tycker reglerna verkar vara humana J. Som ni säkert förstår tycker jag att snabblånet är en ganska reko grej som du, om du inte redan testat det, ska kolla närmare på.

Jag köpte en ganska kul sak för nån dag sen. Och jag, det var med lånade pengar J. En äppelsvarv! Jag har alltid varit mycket för äpplen (min favorit är Cox Orange) och med en svarv kan jag äta äpplet som jag älskar att äta det. Den jag köpte kostade förvisso en del men med snabblån är allt möjligt.

Publicerat i Ekonomi | Lämna en kommentar

Hjärtstartare räddar liv

Hjärtstartaren är en maskin som räddat många liv. I Sverige så får cirka 10 000 människor hjärtstopp varje år, och långt ifrån alla dessa drabbade människor överlever. Med hjälp av hjärtstartaren så kan fler människor som drabbas av hjärtstopp få chansen att leva.

hjärtstoppEn människa som drabbas utav hjärtstopp behöver hjälp genast eftersom att personens hjärta börjar slå fel, den drabbade kollapsar och förlorar väldigt snabbt sitt medvetande. Genom att koppla in hjärtstartaren på den drabbade personen och följa de instruktionerna som hjärtstartaren ger dig så kan du rädda liv. Man behöver inte någon sorts utbildning för att kunna använda en hjärtstartare. Det enda du behöver göra är att följa instruktionerna som hjärtstartaren ger dig.

Det är mycket viktigt att du vet att om du skulle använda hjärtstartaren på en person som inte drabbats av hjärtstopp så kommer hjärtstartaren att protestera. Om personen inte drabbats av hjärtstopp så känner alltså hjärtstartaren av detta och kommer inte sända ut några elektriska signaler. Hjärtstartaren sänder bara ut sina elstötar om den känner av kroppen är mottaglig för behandlingen.

Detta gör hjärtstartaren väldigt säker som hjälpmedel. Ett stort plus är att den är väldigt enkel att använda och den är en bra potentiell livräddare.

Publicerat i Hälsa | Lämna en kommentar

Lagade frukost när strömmen gick

I morse stod jag och lagade frukost precis som varje morgon. Skillnaden mot andra mornar var bara att strömmen gick helt plöstligt och oväntat gick. Som tur var kunde jag fortsätta koka gröten på eftervärmen som uppstod varpå jag i alla fall fick i mig lite frukost.

Hela stan och kontoret ligger nere och det verkar inte som att strömmen kommer kunna aktiveras under denna dag! Hur fasan klarade man sig för i tiden utan elektricetet? Som tur var finns det andra arbetsuppgifter på jobbet som att tex skriva content till för en kunds räkning. Företaget heter Allt i Solskydd och jag ska skriva text för deras undersida http://www.alltisolskydd.se/gardiner-stockholm/ Det behöver man faktiskt inte ha internet för så att kunna skriva så med andra ord kom man inte undan med arbetsuppgifterna ändå. En ide hade varit att ligga och lapa sol hela dagen men kastar man ett öga ut genom fönstret så kan man ganska snabbt konstatera att solen lyser med sin frånvaro!

Slutsatsen är alltså att oavsett om vi blir lediga så är vädret skit! Det finns varken varm mat eller kall alkohol så en dags fylla är helt uteslutet. Det återstår då bara ett alternativt och det är att ta bussen eller gå över till den spanska sidan. Problemet är att det är en ganska lång väg att vandra och skulle mot allförmodan elen komma igång så måste man fort som en hjort ta sig tillbaka till Gibraltar. Man skulle kunna summera hela den här fadäsen med att man sitter fast och tvingas sitta o skriva texter hela dagen.

När man inte har något att göra är det dessutom väldigt lätt att ta till flaskan. Och det vill man absolut inte göra nu när träningen har börjat komma igång rejält. Det finns inget härligare än att känna sig frisk i kropp och själ. Alkoholen ställer till det rejält och nu när man väl dammat av löpar skorna är det extra viktigt att försöka hålla formen!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

KBT förändrar beteende

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en behandlingsform inom psykiatrin som har som syfte att förändra negativa beteenden hos människor med psykiska besvär. Dessa negativa beteenden kan ge upphov till exempelvis ångest och depression. Oftast handlar kognitiv beteendeterapi om att terapeuten vägleder patienten och försöker föda positiva tankar hos patienten. Det handlar inte om att terapeuten ska försöka ge konkreta svar på de problem som patienten beskriver.

Själv har jag egen erfarenhet av kognitiv beteendeterapi. Efter det att en nära anhörig hastigt lämnat jordelivet så hade jag väldiga svårigheter att hantera min sorg. Det handlade om att jag inte tillät mig ta mig ur den värsta delen av sorgen. Jag kunde inte frigöra mig från de negativa tankarna som präglade sorgen.  Den värsta känslan var nog att jag klandrade mig själv för den anhöriges bortgång, men idag har jag ändrat inställning och inser att det inte var mitt fel någonstans. Det fanns ingenting som jag kunde förändra.

Min insikt tog mig dock en längre tid att nå, och jag inser idag att min terapeut gjorde ett alldeles fantastiskt jobb. Min terapeut fick mig att successivt släppa tanken att det skulle vara mitt fel genom att radikalt ändra mitt tankemönster åt en mer positiv riktning.

Publicerat i Hälsa | Lämna en kommentar

Om snarkningen blir ett problem

Snarkning är ett ljud som kommer från mun och näsa om luftpassagen blir för trångt i svalget när man sover, detta förstärks vid alkoholpåverkan, förkylning och om man ofta intar ryggläge i sömnen. Om man enbart snarkar lågt och lite och inte känner själv att sömn eller vardag störs utav detta, och inte heller om den som du sover med upplever detta som ett problem är det inget att lägga större vikt på om det sker ibland.

Men är det så att du eller din partner stör sig på eller för en sämre nattsömn på grund av för starka och höga snarkningar så är det bäst att man försöker kolla upp vad man kan ta till för åtgärder för att kunna förminska eller ta bort helt de snarkningar som stör.

Antingen så kan man med sin läkare överlägga och komma fram till just vad det är som gör att du snarkar så kraftigt, om det har med din sovställning, något som hindrar din andning och måste opereras bort att göra eller om du helt enkelt kan bli hjälpt av lite tips och råd inför dina sovrutiner. Det finns också på olika apotek och livsmedelsbutiker idag ett stort utbud av produkter som kan hjälpa dig att få ett större luftintag och utsläpp när du sover så som plåster över näsan eller en pryl som du kan sätta mellan dina näsvingar för att få en bättre syreupptagningsförmåga och gör så dina snarkningar upphör.

Men börjar med att känna och kolla efter om det faktiskt stör dig själv eller någon annan, att snarka kan för vissa kännas ”skämmigt” eller pinsamt, men det är något som de allra flesta gör ibland då och då och är i de flesta fall inget att oroa sig för.

Publicerat i Hälsa | Lämna en kommentar

Förberedelser inför vintern

Det är snart dags att börja förbereda lite inför vintern, jag har plockat bort sommarmöblerna från trädgården, bytt ut gräsklipparen mot snöslungan och beställt en tid för att byta sommardäcken till vinterdäck. Ska passa på att lägga in sommardäcken på ett däckhotell i år också så att jag slipper förvara dom här hemma. Jag hittade ett företag som både byter och tar hand om de jag inte använder riktigt billigt så jag tänkte att det kunde vara värt att prova de i alla fall. Helt klart. Det är så tråkigt när en så stor del av förrådet som för övrigt redan är överfullt ska bli ännu fullare bara för att vi behöver förvara däcken någonstans. Förutom de stora förberedelserna utomhus så börjar det hända saker här inne också, har hämtat de varma kläderna från vinden och börja köpa på mig lite nya mössor och halsdukar och sånt där, i år är året då jag ska sluta vara så jäkla snål med sånt där.  Jag ska göra allt jag kan för att ha det s bekvämt som möjligt hela långa, kalla vintern. Jag ska vända den där negativa trenden med förkylningar och trötthet.  I år ska jag göra vintern till något som är värt att gilla.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar