Hjärtstartare räddar liv

Hjärtstartaren är en maskin som räddat många liv. I Sverige så får cirka 10 000 människor hjärtstopp varje år, och långt ifrån alla dessa drabbade människor överlever. Med hjälp av hjärtstartaren så kan fler människor som drabbas av hjärtstopp få chansen att leva.

En människa som drabbas utav hjärtstopp behöver hjälp genast eftersom att personens hjärta börjar slå fel, den drabbade kollapsar och förlorar väldigt snabbt sitt medvetande. Genom att koppla in hjärtstartaren på den drabbade personen och följa de instruktionerna som hjärtstartaren ger dig så kan du rädda liv. Man behöver inte någon sorts utbildning för att kunna använda en hjärtstartare. Det enda du behöver göra är att följa instruktionerna som hjärtstartaren ger dig.

Det är mycket viktigt att du vet att om du skulle använda hjärtstartaren på en person som inte drabbats av hjärtstopp så kommer hjärtstartaren att protestera. Om personen inte drabbats av hjärtstopp så känner alltså hjärtstartaren av detta och kommer inte sända ut några elektriska signaler. Hjärtstartaren sänder bara ut sina elstötar om den känner av kroppen är mottaglig för behandlingen.

Detta gör hjärtstartaren väldigt säker som hjälpmedel. Ett stort plus är att den är väldigt enkel att använda och den är en bra potentiell livräddare.

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.