Om snarkningen blir ett problem

Snarkning är ett ljud som kommer från mun och näsa om luftpassagen blir för trångt i svalget när man sover, detta förstärks vid alkoholpåverkan, förkylning och om man ofta intar ryggläge i sömnen. Om man enbart snarkar lågt och lite och inte känner själv att sömn eller vardag störs utav detta, och inte heller om den som du sover med upplever detta som ett problem är det inget att lägga större vikt på om det sker ibland.

Men är det så att du eller din partner stör sig på eller för en sämre nattsömn på grund av för starka och höga snarkningar så är det bäst att man försöker kolla upp vad man kan ta till för åtgärder för att kunna förminska eller ta bort helt de snarkningar som stör.

Antingen så kan man med sin läkare överlägga och komma fram till just vad det är som gör att du snarkar så kraftigt, om det har med din sovställning, något som hindrar din andning och måste opereras bort att göra eller om du helt enkelt kan bli hjälpt av lite tips och råd inför dina sovrutiner. Det finns också på olika apotek och livsmedelsbutiker idag ett stort utbud av produkter som kan hjälpa dig att få ett större luftintag och utsläpp när du sover så som plåster över näsan eller en pryl som du kan sätta mellan dina näsvingar för att få en bättre syreupptagningsförmåga och gör så dina snarkningar upphör.

Men börjar med att känna och kolla efter om det faktiskt stör dig själv eller någon annan, att snarka kan för vissa kännas ”skämmigt” eller pinsamt, men det är något som de allra flesta gör ibland då och då och är i de flesta fall inget att oroa sig för.

Det här inlägget postades i Hälsa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.